DONAȚIA DE PUBLICAȚII

 
     
 

Donațiile se constituie într-o sursă insolită de creștere a colecțiilor. Biblioteca noastră este interesată să-și îmbunătățească fondurile prin donație, mai ales în condițiile în care fondurile alocate pentru cumpărare sunt limitate. Dar calitatea donațiilor poate fi diferită, ceea ce impune, ca și în cazul cumpărării, apelarea la criteriul de selecție.

În privința donațiilor, biblioteca își rezervă dreptul de a selecta, din publicațiile donate pe cele de care are nevoie, și de a redistribui pe cele care nu sunt necesare, pe baza unui proces-verbal semnat de ambele părți.

  • Donațiile, înainte de a fi primite, sunt verificate dacă sunt în profilul bibliotecii și dacă există în colecții; primirea donațiilor trebuie să se încadreze în obiectivele politicii de dezvoltare a colecțiilor.
  • Publicațiile deja existente în bibliotecă vor fi acceptate numai dacă sunt solicitate des de utilizatori.
  • Ofertele nesolicitate vor fi acceptate cu condiția să se încadreze în profilul colecțiilor bibliotecii, atât ca nivel științific cât și de conținut.
  • Biblioteca își păstrează dreptul de a disponibiliza publicațiile donate, după ce au fost supuse unui proces de selecție de către bibliotecarii specialiști pe domenii.
  • Nu se acceptă publicațiile cu conținut moral depășit sau degradate fizic.