ÎMPRUMUTUL INTERBIBLIOTECAR DE PUBLICAȚII

 

 

 

 

 

Împrumutul interbibliotecar reprezintă un mijloc de acces la publicațiile (cărți și periodice) care nu se regăsesc în colecțiile Bibliotecii Universității din Pitești (BUP). Venind în întâmpinarea utilizatorilor, pentru a asigura accesul rapid la documente, BUP identifică titlul solicitat în colecțiile altor biblioteci și transmite cererea de împrumut prin completarea formularelor de împrumut interbibliotecar.

Asigurăm împrumutul interbibliotecar pentru toate categoriile de utilizatori (specifici și nespecifici), care dețin un permis card de acces în bibliotecă.

 

  1. Împrumut interbibliotecar pentru utilizatorii BUP

În cazul în care, anumite publicații nu se regăsesc în colecțiile BUP, vă rugăm să vă adresați  Biroului Eliberare/Vizare Permise, Sediul Central, corp I, subsol, camera 1.

 

Condiții de împrumut:

• Prezentarea permisului card de acces în bibliotecă (vizat pe anul universitar în curs)

• Completarea unei Cereri de împrumut interbibliotecar cu datele publicațiilor solicitate și aprobarea acesteia de către Conducerea bibliotecii

• Publicațiile primite prin împrumut interbibliotecar se consultă numai în Sala de lectură a Bibliotecii Universității din Pitești

• Numărul maxim de publicații care pot fi solicitate pe o cerere, este de 4 unități bibliografice
• Utilizatorii trebuie să respecte termenul de împrumut stabilit de biblioteca furnizoare

• Taxele poștale aferente expediției coletului către biblioteca furnizoare, vor fi suportate de utilizatorul care a solicitat împrumutul

• Pentru publicațiile care apar în cursul anului curent, vă rugăm să înaintați, mai degrabă, propuneri de achiziție, decât cereri de împrumut interbibliotecar.

 

2.      Împrumut interbibliotecar pentru persoane fizice din alte localități din țară sau din străinatate

În cazul în care doriți să împrumutați o publicație din colecțiile BUP, dar nu dețineți un permis de acces în bibliotecă, vă rugăm să vă adresați celei mai apropiate biblioteci (județeană, universitară, națională, etc.) cu datele complete ale publicației dorite. Biblioteca respectivă va face demersurile necesare pentru a vă oferi acces la publicația solicitată.

 

3.  Împrumut interbibliotecar pentru biblioteci din România - gratuit

Răspundem oricărei solicitări ce conține un formular de Împrumut interbibliotecar.

 

Contact: Carmen Tudor

carmen.tudor@upit.ro

 

tel. 0348 453 447

fax 0348 453 445